tisdag 26 juni 2012

Snabbt- men inget roligt!

Kom iväg från Svinesundsbron som planerat en minut över midnatt. Hade bra medström och stiltje. Passerade Strömstad efter tre timmar. Kroppen kändes bra, men halsen hade inte hunnit återhämta sig efter förkylningen jag fick för en vecka sedan. Hade ett antal hostattacker, men tänkte att det går över om ett par dagar. Under första sju timmarna är det några passager där havet når hela vägen in till där man paddlar- från gårdagens västliga kuling låg meterhög sjö kvar och uppepå den sjöhävningen kom dagens nordliga vind på mellan fem och nio meter per sekund. Det blev rejält gungigt åt flera håll samtidigt - det kändes som om balansen var dålig och det blev en kamp vid tre olika omgångar att hålla mig på rätt köl- inget roligt alls. Vet inte om det beror på förkylningen eller på vatten i örat efter rollträning, men jag bestämde mig för att inte fortsätta HBB den här gången. Sveriges kust består till 70 % av hav och om jag ska känna så här i 15 dagar till så utsätter jag mig inte för det - jag har en princip att göra saker för att jag tycker att det är roligt och det här var inte roligt. Jag tycker ändå att HBB-satsningen har varit rolig med planering, förberedelser , bloggen, diskussioner och mycket träning. Ska testa i höst om balansen är tillbaka så kanske det blir HBB nästa år. Jag tackar alla som har varit inblandade på ett eller annat sätt-det har varit mycket givande för mig- Tack! Störst tack vill jag ge till min älskade Karola som har stöttat denna satsning till 100%! Sköt om er och njut av livet! Med vänliga hälsningar Lasse

4 kommentarer:

 1. Fan Lasse vilket elände, hoppas du kan njuta av sommaren ändå. Vi ses i Helsinki om inte tidigare,
  Kram från Uffepuffe

  SvaraRadera
 2. Ja det kanske är bra med flera års planering ! Jag har haft beslutångest för det där med HBB . Jag skulle ju försöka mig på det nästa år men kom underfund med att jag måste paddla möe mer än vad man har gjort . Satsar på 2014 och att försöka mig på att få någon till idiot med mig.
  Synd att det inte kändes bra för dig nu när du har tränat så in i bomben möe.
  Ha de och hoppas på att vi ses någon gång på Gävle bukten.

  SvaraRadera
 3. Trist men förmodligen ett förståndigt beslut! Projektet har säkert varit bra ändå både för dig och för många andra som kittlas av tanken att Petris tid ska gå att slå.

  Vad hittar du på nu då med tiden som "blir över" ;-)

  SvaraRadera
 4. Tjenare Lasse,
  Trist läsning detta men säkerheten först såklart.
  Trodde först att SPOT plotten fått fnatt....

  Men men HBB kan man ju göra när som helst. Tur att det inte var OS!!

  Vi hörs senare.
  Ha de gott.
  /Janne

  SvaraRadera