måndag 12 mars 2012

Kolfiber

Nya Viviane är tillverkad helt i kolfiber  - lätt, stark och VACKER!  Kärlek vid första ögonkastet!
Dessutom har jag bett Charger Composites att lägga på en extra keelstrip från för till akter - hon kommer att få möta berget på många ställen och då måste hon ha extra förstärkning. De har gjort ett mycket bra bygge - jag är mycket nöjd med valet av tillverkare och samarbetspartner för rekordförsöket.
Ikväll var det en timmes löptur i lugnt tempo - mitokondrieträning. Mitokondrierna i musklerna är avgörande för att ha uthållighet under lång tid i lågt tempo = paddlingen runt Sverige.Som gammal ( före detta) sprinter på 60, 100 och 400 meter måste jag anstränga mig för att springa lååångsamt - men det är bara att jobba på i lugnt, långsamt tempo - HBB är inget sprintrace utan frågan om att paddla länge, i lågt tempo och i många timmar per dygn.
Efter löpningen ordentlig stretchning och 300 situps + 100 armhävningar. Styrkan och uthålligheten känns kanon efter 60 timmar på längdskidor.
107 dagar kvar till starten i Svinesund - en stark längtan finns att ta första paddeltaget och glida ut mot öppna havet. Var för en månad sedan och tittade på sjösättningsplatsen och startplatsen för HBB - kändes lite andäktigt....  Just då strömmade det ut mot havet i 4-5 knop - hoppas det är samma medström när det är dags den 27:e juni.

9 kommentarer:

 1. Kul att följa din blogg ! Skall ju försöka mig på samma sak 2013 men inte nå rekord försök ! Det överlåter jag åt andra . Skall idag ut på första paddelturen av många i år. Lite gruvsamt nu när det är lite kallt i vattnet och då man inte har full koll på Eskimåsvängen än. Skall försöka ha koll på när du passerar Gävle och kanske kan man paddla med dig ett tag.
  Ha de // Roland
  www.pagaj.n.nu

  SvaraRadera
 2. Kul att du bloggar om äventyret. En GPS tracking på kolfiberlådan oxå så vi kan följa dig live.
  Hare
  /uffepuffe

  SvaraRadera
 3. Hej Roland! Tack för din kommentar. Vore skoj att få lite sällskap förbi Gävle - Norrlandskusten är lång. Jag håler sedan 30 år på Brynäs ,så vi kanske har ett SM-Guld att prata om då!
  Uffe! Ja, det kommer att finnas tracker länkat till denna blogg - om tekniken är med mig! / Lasse

  SvaraRadera
 4. Hej Lasse! Vilket projekt! Kommer att följa dig dagligen! Självklart tar Brynäs SM-guld! Då skall jag ta på mig min Mats Näslund matchtröja och fira ;0)! Lycka till!
  //Gunnel Bratt

  SvaraRadera
 5. Hej Gunnel! Skoj att du har hittat hit! Skönt att SM-Guldet är "klart"!! När jag vet att du följer färden får jag anstränga mig extra mycket! Karola hälsar - grattis till nya valpen! / Lasse

  SvaraRadera
 6. Lycka till Lasse, det låter som en spännande resa.

  Stefan V. http://vanerpaddel.blogspot.com/
  Säffle/Färjestad ;)

  SvaraRadera
 7. Hej Stefan!
  Tack! Ja, jag längtar varje dag efter att få starta vid Svinesund. Det kommer att bli en både en yttre och en inre resa - långa dagar i motvind och regn - uppvägs av ännu längre dagar i medvind, sol och hemlängtan!
  Färjestad - Förra årets SM-vinnare - har goda chanser i år också ( får se vad Brynäs kan göra - har bokat segerpaddling med Pagaj utanför Gävle!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj oj Lasse du vet inte vad du pratar om ! Segerpaddling blir det nog men jag lär göra dig besviken ! Jag är också Färjestadare så det blir nog att paddelhylla Färjestad.
   Nu får det bli sommar snart så att vi får paddla i Gävle bukten.

   Radera
 8. Ajajaj! Gårdagens resultat gick min väg kan man nog säga.
  Det blir nog en SM-segerpaddling trots allt!

  SvaraRadera