onsdag 28 mars 2012

REGN OCH MOTVIND - BRA TRÄNING!

Bilden visar Viviane i full fart mot Trälhavet. Det spöregnar - om man ska vara snäll och är allmänt vidrigt väder.
Planen idag sa tre timmars paddling i 4 knops snittfart, på eftermiddagen började det att spöregna utanför jobbfönstret - tänkte då byta träningen mot ett par timmars rodd inomhus istället. Men, i bilen på väg hem vände jag på tankarna  - det kan hända att det kommer att regna under paddlingen runt Sverige. Hem, ombyte till torrdräkt, mössa och poggies. Ut på vattnet och lugnet infinner sig efter ett par minuter.  Det regnar riktigt mycket - men rätt klädd har det ingen betydelse. På bilden ser man klockan, poggieserna har åkt av - blev för varmt, regndropparna ligger på däcksväskan och pumpen ligger bra fastspänd.
Körde ett tretimmarspass i 4 knopstempo. Kroppen, knoppen och utrustningen ska slitas in - timme för timme. Under träningarna tänker jag mig in när jag paddlar förbi Lysekil, kommer fram till Vallerö, vinkar adjö till Göteborg och tar mig ner mot Kullens Fyr - visualiserar hela resan och ser när jag paddlar förbi kända platser.
Det är en fantastisk känsla att vara inne på mitt 48:e levnadsår och känna att jag har aldrig varit starkare och uthålligare än vad jag är just nu - och med det träning jag underkastar mig kommer det bara att bli bättre och bättre till avfärd.
På måndag kommer tidningen Paddlings fotograf hit för fotografering av mig och Viviane i vattnet  - ska bli skoj. Pratade med honom på Vildmarksmässan och han kan det här med fotografering - hoppas det blir bra bilder !
På tal om bilder - här kommer en bild från dagens paddeltur med 2 minuter kvar till bryggan - sådana här upplevelser går inte att få om man inte är ute på vattnet - jag är glad att jag har valt ett för mig bra intresse!
Nu är det bara 272 paddeltimmar kvar innan jag känner mig helt förberedd inför HBB!

3 kommentarer:

 1. Jag gillar inte att sticka ut när det regnar men om det börjar när jag väl är ute gör det inte så mycket. Hade en superbra tur augusti 2010 när det kom en rejäl 30 minutersskur. T-shirt och flytväst och inget kapell gjorde att det bara var att öka farten så att värmen höll ändå ;-)
  Bild:
  http://2.bp.blogspot.com/_kiLtqc-FT2Q/TG_-5QNrUQI/AAAAAAAAGmg/ZHHrMtdTkDI/s1600/P8210013.JPG

  SvaraRadera
 2. Hej Erik!
  Den bilden är grym - spöregn! Tycker regn är ok under kortare tid när man är rätt utrustad - men under HBB så kan det bli ett antal 17-timmarsdagar i regn - bara att bita ihop, luta sig lite framåt och paddla på!

  SvaraRadera
 3. Bra bild ! Men när regnet kommer så är det bara att göra som Elofsson ! Bara bryta ihop och komma igen.

  SvaraRadera