tisdag 27 mars 2012

3 MÅNADER KVAR - DET NÄRMAR SIG!

Bilden visar fyra svanar som flyger norrut ( mot Svinesund?) över Kullens Fyr. Det kändes som om de hälsade välkommen till deras territorium! Kommer säkert att se många på paddlingen runt Sverige.
Idag är det tre månader kvar - tre månader av hård, målmedveten träning och förberedelser.
Idag har det blivit 2 timmars powerwalking och 1 timme cirkelträning på Itrim - skönt att ladda kroppen med uthållighet.
Det har kommit in några teknik och energifrågor - skoj! Jag kommer att ha med mig en Iphone i vattentätt fodral (Magellan Powercase) med egen satellitmottagning. Den kommer normalt att vara i flygplansläge - men är med som reserv om det blir dimma eller andra förhållanden där sjökort och kompass inte räcker till. För laddning av Iphonen har jag köpt en Power Monkey Extreme med egna solceller - den ska uppladdad kunna ladda Iphonen 6 gånger. Jag kommer att förvara den i vattentät, genomskinligt fodral på akterdäck så att den alltid ska vara fulladdad. Iphonen har jag för kontakt hem och för bloggning - kort, men koncis varje dag är planen. Iphonen kommer också att användas för ljudbokslyssning  - och även en kurs i italienska som jag ska ta mig igenom under paddlingen ( tiden finns ju...) - vattentäta hörlurar ska inhandlas.
För min egen säkerhets skull och för de som vill följa färden ska jag ha med mig en SPOT2, den ska kunna rita ett spår på google earth så att man ser framstegen och distans per dag - den ska testas noga under maj. SPOT2:an fungerar så att vid en nödsituation trycker man på en knapp som går direkt till sjöräddningen via satellit och via radiovåg  - det känns tryggt.
Nästa vecka lägger jag upp hela utrustningslistan - ska bli intressant att se era kommentarer.

3 kommentarer:

 1. Hej Lars, jag har också köpt en Power Monkey Extreme, det verkar vara en solcells-laddare värd namnet. Jag har testat det lite med iPhone och GoPro-laddningar och även laddat upp batteriet med solcell, funkar bra. En kul sak är att dom marknadsför den som vattentålig....tills man ska koppla in den = använda den.

  SvaraRadera
 2. Allt tål vatten tills det kommer i vatten . Gammalt ordspråk från Pagaj.

  SvaraRadera
 3. Hej Stefan och Pagaj!
  Ja, Power Monkeyn är inte vattentät när man ska ladda Iphonen - men enligt min hovleverantör Mest Ute så kommer det en uppdatering under april som åtgärdar detta - den ska troligen bli kostnadsfri - gratis är gott!

  SvaraRadera