fredag 9 mars 2012


VILDMARKSMÄSSAN!
Var ikväll på Vildmarksmässan för att träffa Evert Aartsen på MIKS Kayaks/Charger Composites för första gången och för att prata lite med Jonas Hollander om mitt rekordförsök på paddlingen Sverige Runt - HBB. 
Det blev en mycket bra kväll - kommer att presentera Evert utförligare lite senare på bloggen, pratade Paddling med Jonas i deras fina monter och han hade många intressanta synvinklar på mitt rekordförsök. Jonas kommer att paddla bredvid mig under HBB en bit genom Kalmarsund i sin surfski - ska bli skoj att ha lite sällskap ett tag! Jag tycker att Paddling tillhör en av höjdpunkterna i outdoor-tankarna - när Paddling kommer så rycker det lite extra i paddelarmarna.
Träffade också REAL Turmat på mässan och det mötet slutade i att all frystorkad mat på HBB-paddlingen kommer att vara REAL - 6 portioner per dag. Har tidigare gått igenom hela sortimentet och det är riktigt goda frystorkade rätter som de tillverkar - jag kommer att längta efter nästa matstopp på resan - under vaken tid så blir det dubbla frukostar - sedan 3 luncher med 4 timmars mellanrum och sist en välsmakande middag innan sömnen tar vid.
På kajaken fick dagens nya sponsorer bra plats: Master Design , Servage Total Cloud och Skyltspektrum. Tusen tack för era insatser!
Imorgon lördag blir det uthållighetsträning och på söndag blir det ett nytt besök på Vildmarksmässan och på kvällen hemtransport av Viviane!


4 kommentarer:

 1. REAL-påsarna är ju riktigt goda, men tar ju en hel plats och du lär behöva 6x22=132 stycken. Hur många påsar räknar du med att få plats med i kajaken vid starten?

  Peter Sjödin

  SvaraRadera
 2. Hej Peter!
  Vid starten kommer jag att ha 66 stycken i kajaken och efter halva resan fylla på förrådet.
  Kommer att ha lite olja som extra förstärkning till REAL-påsarna - energin kommer att gå åt. Har provpackat kajaken med 66 påsar + övrig utrustning och det fick plats och blir en del utrymme över - en fördel med Viviane är packvolymen. Mvh Lasse

  SvaraRadera
 3. Det är ju inte lätt att komplettera med REAL längs paddelrutten eftersom de oftast inte finns i vanliga butiker eller kajakuthyrare. Vore intressant att få tips var du planerar att köpa fler påsar.
  Mitt tips är annars Nomado i Arkösund där jag kompletterat.
  mvh Peter

  SvaraRadera
 4. Hej Peter!
  Jag kommer att köpa all mat och mellanmål innan färden börjar. Halvvägs upp till Haparanda passerar jag hemmet och kommer då att få träffa familjen, äta gott, fylla på mat och mellanmål och sedan efter några timmars sömn paddla vidare mot Grisslehamn. Fick igår tips från Hans Wern att undersöka möjligheten till att rena havsvattnet - det skulle spara 15 kilo paddelvikt = 10% av totalvikten. Det ska jag dyka in i under helgen för att se om det går att hitta en bra lösning. Mvh Lasse

  SvaraRadera