onsdag 13 juni 2012

UPP OCH NER - HELT ONATURLIGT!

Ja, varsågoda! Så här ser "livet" ut upp och ner! Ställ er på händerna så ser ni bilden rättvänd.
Hur tänkte jag nu - jo, igår kväll så hade jag privatträning med Pontus från Mest Ute i Eskilstuna. Vi körde rollträning i 2,5 timme - jag var varm och Pontus kall ( han stod i vattnet i 2,5 i torrdräkt - tappert!). Hade paddlat innan och var laddad till tänderna. Jag har rolltränat några gånger förut och ibland sitter rollarna och ibland så blir det panikuppstigning. Om ni tittar på bilden så förstår ni lite vad det rör sig om - man ska försöka orientera sig upp och ner och via paddeldrag dra sig upp på rätt köl igen - enkelt? Knappast! Min vana trogen så ville jag göra saker så svåra som möjligt. Jag hade 30 kilos packning i kajaken och däckväskan fylld med 5 kilo utrustning. Efter lite inledande övningar så lyckades jag göra ett antal rollar - och ett antal misslyckanden. "Drack" rejält med Mälarvatten och fick vatten både i näsan, bihålorna och öronen - helmysigt! Summering efter 2,5 timmes träning - rollarna sitter inte perfekt - Pontus kommentar när vi bar upp kajaken var att den lutade betänkligt till höger - jag hade inte riktigt tänkt på att min fiktiva matpackning = 12 kilo böcker i en plastpåse- den hade tippat åt höger, vilket gjorde att jag hade slagsida åt höger och det motverkade såklart rollarna.
Jag vet nu har jag ska fortsätta på egen hand - jag kommer att börja med tom kajak och sedan addera vikt   - Tusen Tack Pontus för din tappra insats, den uppskattar jag mycket!
Livet rättvänt ser ut så här: Jag föredrar livet rättvänt!
Om 14 dagar har jag genomfört de första 20 paddeltimmarna och ska vara på Vallerö - nu är det nära!

2 kommentarer:

  1. Hej Lasse, du verkar till att ha läget under kontroll. Hoppas du inte behöver använda rollarna när du har startat. Tror att kajaken är tillräckligt stabil för att den skall vara högsjövärdig. Skall försöka att kolla på din blogg och följa dig.
    Dr Kajak

    SvaraRadera
  2. Hej Göran!
    Tack för kommentaren! Det känns som om läget är under kontroll - har nu fått till en app till mobilen så att jag enkelt kommer att kunna blogga varje dag. Utmaningen är nära nu - längtar!

    SvaraRadera