söndag 8 april 2012

80 DAGAR KVAR - TOTAL HARMONI!

Idag, Påskdagen blev det en hel del fysiskt aktivitet: en timmes promenad, 2 timmar med motorsågen, stenflyttning ( hur orkade de bygga pyramiderna är min fråga!) och sedan 4 timmars paddling.
Paddlingen var en total njutning i full harmoni. Strålande sol, 4 sekundmeters vind och så pass varmt att jag kunde köra utan poggisarna ( handvärmare som går runt paddeln så att jag ändå kan hålla i paddelskaftet med händerna i direktkontakt). Efter en knapp timme passerade jag Vaxholm - ovan ser ni Vaxholms kastell, en fantastisk byggnation som aldrig fick vara med i något riktigt krig, väl värd ett besök - såg att syrenerna på nordvästsidan var på väg att knoppas!
Ovan ser ni vyn åt andra hållet - anrika Vaxholms Hotell med tillhörande restaurang. Utsikten från restaurangdelen är bedårande - de serverar året runt stekt strömming med hemlagat potatismos i värlkdsklass  - prova!

Hade idag med mig cappucino och grov smörgås - satt kanonbra efter 2 timmars paddling. Under pausen kom den här farande in mot Stockholm: Viking Mariella, de drar hyggligt med svall då det blev lite gungande ett tag.
Paddlade vidare ut mot Trälhavet, sedan in mot Stegesund och runt Resarö hemåt. En underbar tur där jag kände mig hur stark som helst  - 4 timmar bara leker iväg - ser mycket fram emot den 27:e juni - just idag är det 80 dagar kvar. Har nu 255 timmars paddling kvar - har redan i år paddlat 45 timmar och normalt så brukar isen ligga till runt den 10-15 april - här ligger jag klart före min tidplan vilket känns kanon! Det känns tydligt att tekniken sitter kanon - ryggmusklerna är rejält starka och syreupptagningssystemet fungerar mycket bra - de sista 255 timmarnas träning kommer att göra att starten den 27:e juni kommer att kännas extremt väl förberedd. Har aldrig förut haft möjlighet att göra den här typen av förberedelser inför något jag gjort tidigare i livet - känns perfekt att få till det nu inför den här stora utmaningen - HBB!
Jag hinner med en hel del filosoferande under mina träningspass. Tog den här bilden utanför Vaxholm på hemvägen:
Tänkte då på vilket fantastiskt redskap kajaken är och vilken perfekt träningsarena som erbjuds - jag sitter en decimeter ovanför vattenytan, får se sjöfåglar i mängd, paddla förbi både historiska platser, vackra hus och underbar natur. Jag har ju tränat lite olika sporter - men ingen i närheten av paddling: vad sägs om: att som senig 16 åring träna styrketräning på Allmänna Styrketränings Klubben i Eskilstuna - där luktade det inte smultron!, eller 10 år på Eskilstuna Isstadion spelandes bandy i ofta iskalla förhållanden, eller två år i Eskilstuna Rugby Klubb på regnvått gräs, bowling 3 meter under markytan - jag föredrar paddlingen!

2 kommentarer:

  1. Har ätit där ! Och har åkt mååånggaaa gånnnnger med färjan där också . En period i mitt liv så var jag och jobbade i skärgården med byggen .

    SvaraRadera
  2. Skoj! Det är fina vatten att paddla i - det finns alltid nya turer att utforska runt Vaxholm så det blir aldrig tråkigt.

    SvaraRadera