söndag 22 april 2012

SJÖKORT - MINIMERING AV VIKT!

Då är det klart med sjökort runt hela Sverige kust, de är inplastade och vägda!
Totalt, som man ser på den övre bilden har jag gjort 9 stycken dubbelsidiga A3, inplastade. Total vikt på alla 9 är sammanlagt 288 gram!
Först har jag skrivit ut alla, klippt bort allt som jag inte behöver, därefter lagt kurser runt hela Sverige så att jag slipper hålla på med det i kajaken ( skönt att komma runt en udde och veta att nästa kompasskurs är 175 grader) och dessutom markerat var 4:e distans ( det vill säga ungefär en punkt per paddlad timme. Totalt är det 282 punkter från Svinesund till Haparanda - vilket betyder att om jag håller 4 knop så är total paddlad tid 282 timmar ( då har precis allt och lite till klaffat!).
Jag har också markerat 10%, 20% osv hela vägen för att dela av resan i kortare etapper och för att ha etappmål att kämpa till. De tål väder och vind och jag kommer att ha lätt att markera dagens färd direkt på plasten och också att skriva kommentarer ( där såg jag en havsörn, där var det sälar i vattnet osv). Är nöjd och lite stolt över detta färdigställda projekt.

Gick idag in och kollade tidvattnet i Svinesund när jag ska starta - jodå, det är rejäl medström de första fyra timmarna och då ska jag med marginal vare ute på öppnare vatten så att jag inte påverkas nämnvärt av tidvattnet.

Dagens träningsdos blev dryga tre timmar med 100 i snittpuls, därutöver tränade jag specifikt underarmarna med en liten träningsapparat - det blev 2000 repititioner per arm - det får vara bra för idag.

Har totalt nu 231 paddeltimmar kvar att träna innan jag känner mig helt redo för HBB, 69 genomförda och det känns som att de har givit ny styrka i kroppen. Går nu in i sista arbetsveckan, 5 dagar kvar, sedan är det 100% fokus på träningen inför paddlingen - nu ska kroppen få känna att den lever!

2 kommentarer:

  1. Du är härligt målmedveten!!!

    SvaraRadera
  2. Hej Gunnel!

    Du vet hur det är: bäst förbereddd vinner!

    SvaraRadera