måndag 30 april 2012

VALBORGSMÄSSOAFTON!

Finn ett fel! Ja, som ni ser vid närmare betraktelse har Kanadagåsen enbart ett ben när den står och sover - hygglig balans. Gåsen stod på ett skär precis utanför Ankarudden i lördags när jag paddlade hem sista biten. Den lät mig komma närma, hala fram kameran och ta några kort.
Lite tidigare på dagen hade jag fått se en havsörn som blev attackerad av ett 20-tal måsar, örnen flydde och passerade 15 meter över kajaken. Härligt att se dessa mäktiga fåglar så nära. Läste i lokaltidningen att det nu finns ett 60-tal häckande havsörnspar bara i Stockholms skärgård!

Idag blev det en välplanerad vilodag - kroppen säger tack!  Såg igår kväll på Mästarnas Mästare och de visade Annichen Kringstads karriär som världens bästa orienterare med 6 raka VM-guld. Hon sa att det största skillnaden mellan henne och konkurrenterna var att de tränade 400 timmar per år och hon 600 timmar. Roade mig då med att räkna ihop min träning sista året inför avresan på HBB:
Paddling totalt cirka 500 timmar, skidåkning 60 timmar, I-trim cirkelträning 100 timmar, joggning 100 timmar, raska promenader ( power walk 10 000 steg per dag): cirka 400 timmar, summerar totalt till cirka 1160 timmar. Om man tar bort promenaderna pratar vi ändå om 760 timmar - känns skönt att ha i ryggen inför starten på HBB- bra förberedd ökar chanserna att paddla snabbt och effektivt runt Sveriges kust - jag är laddad och längtar till startdagen den 27:e juni! Hoppa försiktigt över elden ikväll!

3 kommentarer:

 1. 2010 då jag skulle cykla Vättern för första gången så hade jag 300 mil i bena innan och tänkte att jag skulle under tio timmar ! Kompisen hade åkt på 10:27 så det var målet. Jag låg väldigt bra till ett tag ända tills jag fick för mig att stanna och äta !? Vad f-n skulle jag göra det för ! Tiden vart nu 11:27 om jag inte minns fel . Så kontentan av det hela är att ju mer man tränar desto sämre tid får man. (Skojar bara) har i dag varit ute och cyklat MTB med den nya leksaken GO PRO ! Skall bli intressant att se hur det vart . Ha en bra kväll och akta dig för smällarna.

  SvaraRadera
 2. Annichen o jag gick i samma klass i mellanstadiet i Säffle, hon brukade varva mig när vi sprang 2.5km spåret.Detta säger väl inte så mycket om hennes ork, mer om min brist på ork. :)

  SvaraRadera
 3. Skoj! Jag klarade smällarna- pust! Gjorde Vätternrundan för länge sedan ( 1991) på 9.20. Hade då tränat 30 mil, så det gjorde lite ont i ändalykten efteråt.

  Orienterarna har grym kondis, Stefan, så jag förstår om du blev varvad!

  Tack för kommentarerna - nu blir det paddling i det strålande solskenet.

  SvaraRadera