fredag 11 maj 2012

ÅRETS FÖRSTA KAPPSEGLING -LIDINGÖ RUNT!

Idag var det stripning av kappseglingsbåten - Team Arken Zoo. Båten är en First 36.7, lätt modifierad.
Team Arken Zoos sponsorer är: Arken Zoo, Skyltspektrum från Norrköping, Ricana shopconcept från Hillerstorp och EG Enginering från Stockholm. Båten är optimerad för havskappsegling enligt mätregeln ORCi och är i perfekt kappseglingsskick. Inför årets säsong har det investerats i en helt ny segelgarderob - 9 segel! Vi provseglade i förrgår och de nya seglen står som en dröm! Ska bli skoj att segla den här säsongen också och se om vi kan bli ännu lite bättre än förra säsongen. Förra säsongens sammandrag av kappseglingarna blev Lidingö Runt: 1:a, Sandhamn Open 2:a, SM i Havskappsegling 7:a, Gotland Runt 2:a, EuropaMästerskap i Havskappsegling i Norge: totaltvåa av 28 båtar.
Årets seglingar börjar med Lidingö Runt imorgon, lördag, start 10.10. Sedan blir det Gullviverallyt nästa helg med 4 dagars kappsegling, Sandhamn Open ( med SM i havskappsegling där vi deltar) i juni, därefter direkt ner till Kiel för Kieler Woche i en vecka, sedan direkt tillbaka till Gotland Runt och i augusti är det först för-VM i havskappsegling i Helsingfors och sedan VM direkt därefter. EN fullspäckad sommar. Jag är med på alla kappseglingar, förutom Gotland Runt ( ska ju paddla runt Sverige då...)!

Idag blev det en timmes lätt träning. Imorgon bitti uppgång 05.30 för att hinna till båten inför Lidingö Runt. Kappseglingsträning hela söndagen, Göteborg på måndag och sedan 20 timmars paddling tisdag -onsdag.  Laddning pågår!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar