lördag 19 maj 2012

GULLVIVAN DAG 3 - INGET BAD!

Solnedgång över Stockholms innerskärgård - en känsla av total harmoni.
Idag var det tredje delseglingen av Gullvivan - en dag med enbart kryss och sträckbog. Vi hade en bra dag på havet och låg nära optimal fart i princip hela dagen, trots att vi saknar 250 kilo på relingen. Vi startade som båt 95 och kom i mål som båt nummer två - med cirka 20 sekunder fram till dagens etappvinnare. En skön kappseglingsdag med bra vind mellan 4 och 7 sekundmeter stadig, sydlig vind. First 36.7:an som vi seglar mycket bra och är extremt välutrustad. Hon går att trimma om snabbt, vilket gör att vi ofta ligger nära max fart vid given vind. Vår storskotstrimmare på Gullvivan heter Emil och är son i "huset". Han är hela 12 år gammal, men en väldigt stark hockeylirare - det är inte helt lätt att skota storseglet på cirka 40 kvadratmeter - men han gör det kanonbra! Det var en hel del tajta möten mellan båtarna idag på kryssen, så det gällde att hålla uppsikt hela tiden.
Nu har vi kommit in i hamn, ätit lunch med öl och väntar nu på att chokladkakan ska gräddas färdigt i ugnen så att vi får eftermiddagsfika i solskenet.
Bilden visar delar av familjen Molin ( en av dem var gårdagens bad(d)are!) på kryssen idag.
Ikväll skall alla deltagare ( drygt 100 båtar med i snitt 5-6 personer per båt) ha räkafton uppe på berget på Biskopsö med utsikt över hela södra Stockholms skärgård - det blir ljuvligt. Slutrapport om Gullvivan kommer imorgon kväll. Oavsett slutresultatet så kommer det att ha varit en mycket bra Kristi Himmelsfärdshelg! Han en skön lördagkväll!

Båtarna på lång rad på väg in efter dagens kappsegling från Sandhamn till Biskopsö.


Här är bilden på Team Arken Zoo båten uppifrån berget på Biskopsön - lite trångt om plats, men alla får självklart plats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar