måndag 14 maj 2012

GÖTEBORG - DET REGNAR!

Bilden: Svågern Erik paddlar utanför Ankarudden, Nynäshamn
Var idag i Göteborg över dagen - upp 05.00 och hem 21.00. Göteborg bjöd på regn hela tiden - man tackar! Jag måste säga att jag beundrar de människor som bor på Västkusten - det är fantastiskt när det är vackert väder - men det är ju så sällan! Har själv varit mycket på Västkusten och framförallt i Göteborg, trevlig stad med trevliga människor - men vädret är betydligt mer regn än vackert väder. Statistikmässigt är det tre gånger fler soltimmar hemma där vi bor än i Göteborg - mitt val är enkelt!
Såg precis nu på vädret inför morgondagens 10-timmars paddling och i Stockholms Skärgård ska det imorgon vara sol och 15 grader varmt , gott - tyvärr så får Göteborg imorgon regn och blåst - jag tänker på er!
När jag landade på Arlanda såg jag ett annat fascinerande släkte: flight spotters! Det finns alltså personer som friviligt står klockan 20.00 och kollar in landande flygplan - det finns tydligen train spotters också  - som kollar in ankommande tåg ( tror faktiskt att jag har lite mer förståelse för flygplanstittarna än tågtittarna....).
Idag kom det ut en totallista över kappseglingsresultaten på Lidingö Runt i lördags. Båten jag är med på , Team Arken Zoo, kom på en total 6:e plats av 228 båtar, måste anses som ett bra resultat - dock går det ju att komma lite längre upp i listan! 
Imorgon blir det sydlig vind cirka 6 sekundmeter, det betyder mestadels sidovind/snett framifrån i 10 timmar, bra att se hur allt kommer att fungera under ännu ett långpass. Har nu exakt 20 paddelpass kvar innan starten på paddlingen runt Sverige - ska se till att njuta av varje pass och bygga upp muskler, senor och muskelfästen för att undvika skador under Sverige Runt paddlingen. Nya, stora, paddeln, ska komma på måndag - sedan blir det till att träna en hel del med den - det är nämligen annan paddelteknik med den paddeln, paddeltagen blir mera vertikala och då blir det andra muskler som får jobba. Är mycket glad över att min kropp gillar att utsättas för träning under många timmar - vi hörs imorgon kväll!

2 kommentarer:

  1. Egentligen behöver du ju inte paddla runt Sverige - du har snart visat att du fixar det och... ;-)

    SvaraRadera
  2. Hej Erik!

    Har precis kommit in efter ett 10-timmarspass.Det känns i kroppen, men det känns som att det finns ett antal timmar till kvar i varje fall!
    Det kommer att bli mycket spännande att paddla runt Sverige - det är långt!

    SvaraRadera