onsdag 23 maj 2012

SPOT 2 - UP AND RUNNING!

Ja, här ligger den - Lassesspot ( självklart döpt på Spots hemsida!).
Fungerade över förväntan att komma igång med Spot2:an. Läste till och med bruksanvisningen och det kanske underlättade?
Om ni går ner i högerkolumnen så under min blogglista finner ni en ny liten rubrik: SPOT Shared Page_ klicka på den så kommer ni in på dagens testrunda. I och med att den bara loggar var 10:e minut så blir spåren lite konstiga ( om inte Karola och hunden Tova gick över stock och sten, förstås!) - men det är uppenbart att den kommer att fungera, check-in-the-box!
Upprymd över det lyckade testet hämtade jag flytvästen för att välja ut lämplig plats och den kommer att spännas fast på höger sida, vid kamerafickan. Då har jag lätt att komma åt den för att kolla funktionaliteten och om det skulle inträffa ett nödläge - kalla på SOS.
Det innebär att flytvästen är utprovad och klar: till vänster på bröstet ligger Iphonen i Magellanfodralet, bredvid sitter en engreppskniv upp och ner - snabb att få tag på om jag skulle fastna i något under vattnet, på höger sida: vattentät kamera, solskyddsstift, SPOT2 och glasögonfodral för det par som inte används ( solglasögon respektive mina vanliga glasögon).
Eftersom jag tyvärr fortfarande dras med feber och rejält halsont så har jag inte kunnat göra så mycket idag heller: läst, myst med hunden Tova, myst med Karola och monterat hållare för paddelräddning på kajaken. Klart!
Tog mig lite tid på eftermiddagen och tog fram sjökorten runt Sverige. Gjorde 23 markeringar från Svinesund till Haparanda och namngav dem P1, P2, P3 upp till P23 - självklart är det Petri Sutinens snittetapper som jag lade in med vattenfast bläck. Tanken är att ligga lite före hans dagsetapper och att därigenom bli stärkt av framgången och kunna orka lite mer ( lite snabbare - lite längre!). Jag vet att jag måste ha mål för att prestera - så då får jag lov att ibland sätta mina egna mål.
60 paddeltag i minuten - i 60 minuter per timme - i 16,5 effektiva timmar per dag - i 22 dagar! Det blir cirka 1 miljon 300 tusen paddeltag. Imorgon vill jag bli frisk - det blir ingen träning i varje fall, men jag vill få bort det onda och det trötta i kroppen - bort!

3 kommentarer:

 1. Du skriver "monterat hållare för paddelräddning på kajaken". Vad för slags hållare är det?

  SvaraRadera
 2. Kika på en alternativ flottörräddning där man har paddeln framför sig så den är betydligt lättare att ta loss när man är klar. Pumpen sticks ner i kapellglipan där paddeln går in och vågorna har liten chans att fylla sittbrunnen fortare än du hinner pumpa..
  http://segelochpaddel.blogspot.se/2009/01/mexican-rescue-technique-for-sea-kayak.html

  SvaraRadera
 3. Hej Peter och Erik!
  Det är Paddelsports kajakhållare: http://www.kayakevent.se/?artnr=15502. Enkla och stabila. Man sätter bara fast paddeln med flottören fastspänd och då blir det väldigt stabilt. Den kan sitta kvar medan man länspumpar så att kajaken inte tippar igen.
  Har kollat in Mexican Rescue - ska prova noga med det jag har monterat nu - om jag inte är 100% nöjd ska jag se om jag monterar Mexican Rescue - enda nackdelen jag kan se är att det ser ut som att detaljerna man skruvar fast kan slå i paddeln vig hög paddelföring med Werner Ikelos. Tack för inläggen!

  SvaraRadera